Samsun Organize Sanayi Bölgesi’nde 8 Mayıs Perşembe günü öğle yemeği sonrası mide bulantısı, karın ağrısı ve kusma şikâyetiyle 225 işçi hastanelik oldu. Yapılan incelemede zehirlenmenin magnolya tatlısından kaynaklandığı tespit edildi. İşçilerin tedavisi tamamlanarak taburcu edildi. Zehirlenmenin kaynağı magnolya tatlısı Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri, öğle yemeğinde sunulan tavuk suyu çorbası, pilav, etli türlü ve magnolya tatlısından numune aldı. Samsun Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda yapılan analizler sonucu, zehirlenmeye magnolya tatlısının neden olduğu belirlendi. Yemek şirketine idari para cezası Olay sonrası yemek hizmeti veren şirkete idari para cezası uygulandı. Zehirlenen işçiler ise firmadan şikayetçi oldu. Yetkililer, konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.