28-29 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen 4. Geleneksel Uluslararası Muğla Düğün Yemekleri Festivali; Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Kaymakamlığı, Menteşe Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Muğla Ticaret Borsası destekleriyle, Slow Food Muğla Topluluğu tarafından organize edildi. Festival; Tarihi Arasta, Kurşunlu Camii Meydanı, Yağcılar Hanı ve Zahire Pazarı gibi Muğla'nın kültürel dokusunu yansıtan alanlarda gerçekleştirildi.


Birçok ülkeden aşçılar Muğla’da buluştu


Festival kapsamında, Slow Food International Aşçı Dayanışması Yunanistan grubundan Chrysanthi Tsekme ve Georgios Volanakis, Slow Food Türkiye Aşçı Dayanışması’ndan Sefa Birinci ve Ali Ronay, Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Şef Onur Arslan ile Almanya’nın Sindelfingen kentinden Şef Yusuf Aslan Almanya’ya özgü tatlar sundu. Rodos’tan Stergakis Georgios Michail, Zervou Chrysafina ve Paraskeva Anastasia Michalia ise Rodos mutfağına ait geleneksel lezzetlerle katılımcıların damaklarına hitap etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Bodrum’dan ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Bodrum’dan ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi
İçeriği Görüntüle

Muğla’nın Düğün Lezzetleri Kültürleri Kaynaştırdı (1)


Kurşunlu Meydanı İnsan Hakları Parkı'nda kurulan ‘Slow Food Muğla Yeryüzü Pazarı’ ile başlayan 4. Geleneksel Uluslararası Muğla Düğün Yemekleri Festivali, Yağcılar İşhanı'ndaki ‘çuval kapma yarışması’ ile devam etti. Festivalde, vatandaşlara Muğla’nın geleneksel düğün yemekleri ikram edildi. Etkinlikler kapsamında yemek workshopları, çocuk tiyatrosu, keşkek partisi, damat evi, kız evi, kortej yürüyüşü ve dans gösterileri yapıldı. Festival, Ege konseriyle sona erdi.


Gelenekten geleceğe uzanan köprü


Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Muğla’nın zenginliğini, çok sesliliğini ve hoşgörüsünü 4. Geleneksel Uluslararası Muğla Düğün Yemekleri Festivali aracılığıyla herkese göstermekten büyük mutluluk duyuyorum. Muğla’mız kültür mirasıdır. Düğün yemeklerimiz, kültürel kimliğimizin önemli bir parçası. Her bir tabakta geleneğimiz, emeğimiz ve paylaşma var. Festivali daha da büyüterek gelenekten geleceğe uzanan bir köprü kurmaya devam edeceğiz. Festivale uluslararası katılımın her geçen yıl artması, Muğla'nın lezzetleriyle olduğu kadar kültürel değerleriyle de ilgi odağı olduğunu gösteriyor. Kültürümüze sahip çıkan emeği geçen tüm kurumlarımıza, yerel üreticilerimize, kıymetli şeflerimize ve halkımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi