Kadınların marangozluk, sıhhi tesisat, elektrik ve boyama gibi geleneksel olarak erkek mesleği olarak görülen alanlarda eğitim almasını sağlayan projede, katılımcılar dört hafta boyunca uygulamalı teknik eğitimler aldı. Program sayesinde kadınlar hem mesleki becerilerini geliştirdi hem de toplumsal cinsiyet rollerine dair kalıpları kıran bir dönüşümün parçası oldu.
Eğitim programının son atölyesinde ise kadınlar, kadın-erkek eşitliğine dikkat çeken anlamlı bir çalışma yaptı. Belediye hizmet binalarında, sosyal tesislerde yer alan “bayan” ve “erkek” ibareli tabelalar, “kadın” ve “erkek” olarak güncellenmek üzere hazırlandı; böylece daha eşitlikçi bir dilin kullanımına yönelik önemli bir adım atıldı. Değiştirilen tabelalar farkındalık oluşturmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi’ne ait kafe ve restoranlarda da kullanılacak.
Aras'a teşekkür
Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Hayatımın Ustasıyım” projesiyle yalnızca teknik eğitim vermekle kalmıyor; aynı zamanda eşitlikçi, kapsayıcı ve toplumsal dönüşüme öncülük eden bir anlayışı da hayata geçiriyor.
Kursiyer Funda Çelen, “Bu atölyelerle elektrik, tesisat, boya ve marangozluk alanlarında eğitimler aldık. Öncelikle bu çalışmalar için Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a teşekkür ediyorum. Bugün yaptığımız farkındalık çalışması da çok değerli. Kadın ve erkek arasında hiçbir zaman ayrımcılık olmamalı.” şeklinde konuştu.